(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Z učenci in učenkami naše šole smo se udeležili področnega posamičnega tekmovanja v atletiki, ki se je odvijalo v Novi Gorici. Na tekmovanju je sodelovalo 13 šol iz področnega centra Goriške, vse od Bovca do Vipave. Na tekmovanju so lahko učenci nastopili le v eni atletski disciplini in štafeti. Našo šolo je zastopalo 14 učencev, od tega tri deklice.

Prav je, da imajo tudi najboljši učenci manjših šol možnost, da se primerjajo z vrstniki večjih šol, saj le tako dobijo realnejšo sliko o svojih sposobnostih in dosežkih na medrazrednih tekmovanjih. Če pa nekoga navdušimo za resnejše ukvarjanje s posamezno športno panogo, je to absolutna zmaga za vse. 

Ostanimo pri tekmovanju. Želja po uspehu in dokazovanju, pripravljenost na borbo, motivacija, ki te žene, ko noge ne zmorejo več, vztrajnost, trma itd. so vrednote, ki jih želimo vzpodbuditi pri učencih. To so tudi dejavniki, zakaj moramo otrokom privoščiti takšne in podobne športne trenutke in izkušnje. Ne glede na poraz ali zmago pa so te izkušnje neprecenljive, saj so druženje s sovrstniki, poglabljanje in sklepanje novih prijateljstev, fair play, obnašanje v dobrih in slabih trenutkih tisto, kar dela ljudi ljudi.

ČESTITKE VSEM UČENCEM in UČENKAM!

S ponosom si lahko več o SUPER rezultatih naših učencev preberete na povezavi: https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=4059&tip=E

Boštjan C., učitelj športa 

(Skupno število obiskov: 24 , današnji obisk: 1)
Dostopnost