(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Spoštovani,

v ponedeljek, 17. 4. 2023, ob 17. uri organiziramo srečanje z naslovom Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom, ki je namenjeno šolskim delavcem in staršem, ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.
V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge). Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Vljudno vabljeni na srečanje.

Za udeležbo na srečanju se lahko prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/ee5d34b7.

Prijava je možna do vključno nedelje, 16. 4. 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM v ponedeljek, 17. 4. 2023, dopoldne.

S prijaznimi pozdravi.
Nacionalni inštitut za javno zdravje

 

(Skupno število obiskov: 6 , današnji obisk: 1)
Dostopnost