(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

V torek, 13. 6. 2023, smo se zmagovalke šolskih talentov, devetošolci, ki so v vseh devetih letih opravili bralno značko, obiskovali pevski zbor ali vsa leta šolanja prejeli priznanje za dosežke na učnem področju ali zlato priznanje na državnem tekmovanju znanja odpravili na nagradni izlet. Odpravili smo se na avstrijsko Koroško. Z avtobusom smo se peljali dve uri in pol. Prva postaja je bil vojvodski prestol. Potem smo se odpravili proti centru mesta. Povzpeli smo se po stopnicah muzeja, ki ni bil ravno muzej, saj je imel razstavljen samo knežji kamen. Knežji kamen je bil razstavljen v veliki dvorani, ki je bila poslikana z najrazličnejšimi grbi. Učiteljica nas je odpeljala v ulico, ki je imela v tleh tkakovane grbe občin, s katerimi mesto sodeluje oz. so pobrateni – tudi z Novo Gorico. Po ogledu smo se odpeljali v Minimundus. Tam smo si ogledali pomanjšane modele zgradb, ladij, svetovne znamenitosti. Četrta postaja je bil stolp, s katerega pogled seže do svetlo turkiznega jezera z majhnim otočkom. V stolpu je bil zvit tobogan, po katerem si se lahko spustil kar 72 m globoko. Nato smo sedli v avtobus in se odpeljali do Kobarida. Tam smo si v baru Planika kupili sladoled iz tamkajšnjega mleka. Z avtobusom pa smo se nato odpeljali domov v Deskle. (Zala, 6. a)

Najprej smo si ogledali vojvodski stol, nato pa smo se odpeljali do muzeja, v katerem je knežji kamen. Potem pa smo se sprehodili po mestu. Nato smo odšli v Minimundus, kjer smo si ogledali znamenitosti sveta v malem. Tam je bilo zelo zanimivo. Ko pa smo odšli v notranje prostore Minimundusa, smo zagledali »letalo«, tobogan, »vlak«… Odpeljali smo se še do stolpa Pyramidenkogel, kjer smo do lepega razgleda prehodili 422 stopnic. Za dol pa smo odšli kar s toboganom. To je bil moj najljubši del, saj je bilo zelo zabavno. Ko pa smo se vozili nazaj domov, smo se na poti ustavili še v Kobaridu na sladoledu, ki je bil zalo okusen. (Tija, 7. a)

Z avtobusom smo se vozili približno tri ure (skozi Italijo in Avstrijo). Na klopcah ob vojvodskem stolu smo pojedli malico. Z avtobusom smo se odpravili v Celovec. Tam smo šli v neko dvorano knežjim kamnom in si ogledali center mesta. Nato smo se odpeljali v Minimundus in tam spet pojedli. Šli smo še na visok razgledni stolp in šli dol po toboganu. Na poti domov smo se ustavili na kobariškem točenem sladoledu. (Oskar, 7. a)

Najprej smo si ogledali vojvodski stol in zgodbo o njem, nato smo odšli v Celovec, kjer smo si najprej ogledali Knežji kamen in dvorano okoli njega, za tem pa še center mesta. Nato smo obiskali Minimuntus, v katerem je bilo zelo zanimivo in zabavno tako notri, kot zunaj. Čez približno pol ure vožnje smo obiskali še Pyramidenkogel, s katerega smo se tudi spustili s toboganom. Ko smo prispeli v Slovenij,o smo obiskali še našo zadnjo destinacijo, in sicer smo se ustavili v Kobaridu ob tovarni Planika, kjer smo se posladkali točenim sladoledom. (Gaja, 7. a)

 

 

(Skupno število obiskov: 118 , današnji obisk: 1)
Dostopnost