(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podamo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem, v oktobru pripravljamo spletni predavanji na to temo. Predavanji nista namenjeni otrokom ali mladostnikom. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govor bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanji bosta potekali v (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):

torek, 17. 10., ob 16. uri in

torek, 24. 10., ob 16. uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/b66e9e78. Prijavljenim bomo na dan predavanja posredovali povezavo do aplikacije ZOOM .

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato prijave zapremo. V kolikor bo zanimanje veliko, bomo ponovitve predavanj organizirali tudi v novembru.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek predavanj, ki bo na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc

Več informacij o omenjenih izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ, na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle.

Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih sov slovenskem jeziku na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije :

 

S prijaznimi pozdravi,
sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

(Skupno število obiskov: 20 , današnji obisk: 1)
Dostopnost