(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

V zadnjih nekaj tednih so učenci OŠ Deskle, ki so nastopali v odbojkarski ekipi, doživljali vrtiljak čustev. Okusili so praktično vse, od sladkobe zmage, do grenkobe poraza. Začelo se je z zmagami na občinskem tekmovanju, nadaljevalo z zmagami na področnem tekmovanju –  vse do uvrstitve na četrfinalno tekmovanje. Naleteli so na spretne nasprotnike, ki so jih gnali do skrajnih meja, vendar so vztrajali in uspeli zmagati. »Padli« so Tolminci, Mostarji, Solkanci, Dornberžani in za finale še Kanalci.

Prišel je dan D, ko smo na šoli gostili četrtfinale. Vse je bilo pripravljeno na nov uspeh, navijači so prevzeli dvorano in z glasnim navijanjem ponesli ekipo v višave. Konkurenca je bila huda, ekipa pa se je soočala s številnimi izzivi. Prvo tekmo so fantje rutinirano pripeljali do zmage in pričakovanja so dosegla vrhunec s finalno tekmo za prvo mesto. Igra je bila napeta, obe ekipi sta se borili za vsako točko. Tekma je bila neverjetno izenačena, obe ekipi sta izmenjevali točke – naprej in nazaj. Fantje so igrali s srcem in se borili do konca. Žal je na koncu dvoboj dobila druga ekipa.

Razočaranje in žalost po tekmovanju sta bila velika, čeprav so fantje dali vse od sebe in prišli tako daleč. Kljub porazu pa so mladi odbojkarji vseeno dosegli nekaj velikega in lahko so ponosni na svoje dosežke in vez, ki so jo ustvarili kot ekipa.

Ni kaj, šport je tak … veliko ti da, zato ti včasih tudi nekaj vzame. Veličina je v tem, da se po vsakem padcu poberemo in naučimo lekcije, ki nam je bila ponujena. Zmaga ni vse, pravo merilo uspeha je to, kako se soočimo z izzivi, premagamo ovire in rastemo kot posamezniki in kot ekipa.

Čestitamo in ponosni smo na vas!

učitelj Boštjan

(Skupno število obiskov: 270 , današnji obisk: 1)
Dostopnost