(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

ZDRAVSTVENE STORITVE

ZDRAVSTVENE STORITVE

  • Sistematski pregledi in cepljenja

Šolska zdravnica je Slavojka Borković, dr. med., ki ima svojo ordinacijo v novi stavbi Zdravstvenega doma Nova Gorica. Sistematski pregledi in cepljenja se izvajajo skladno z nacionalnim programom. Na pregled spremljajo učence starši, ki prejmejo vabilo na dom. Svetovalna delavka sodeluje z zdravnico in dipl. medicinsko sestro Mirjam Tončič pri organizaciji sistematskih pregledov za naše učence.

  • Sodelovanje s šolsko zdravnico

Z zdravnico se svetovalna delavka posvetuje tudi v primeru, ko poklicna odločitev učencev 9. razreda zahteva izdajo zdravniškega potrdila za nadaljnje šolanje in takrat, ko gre za odložitev šolanja otroka v 1. razred zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov.

  • Naravoslovni dnevi z zdravstveno vsebino

V sodelovanju z dipl. med. sestrama Jano Vitežnik in Moniko Tratnik  iz Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki izvajata naravoslovne dni z zdravstveno vsebino, vsako leto pripravljamo program dni dejavnosti za učence od 1. do 9. razreda.

 

ZOBOZDRAVSTVENE STORITVE in AKCIJA ZA ČISTE ZOBE

  • Sistematski pregledi zob

Sistematske preglede zob bo skupaj z zobno asistentko Natašo Leban opravila šolska zobozdravnica Nina Glavan Cencič, dr. dent. med., iz Zdravstvenega doma Kanal.

  • Preventivna akcija »Čisti zobje ob zdravi prehrani«

Akcija »Čisti zobje ob zdravi prehrani« je bila dve leti prekinjena zaradi epidemije. Tudi v letošnjem šolskem letu želiranje zob z zaščitnim premazom še vedno ni dovoljeno. Učence  kljub temu nekajkrat letno obiščeta obe zdravstveni  delavki dipl. medicinski sestri Nelida Cassarsa in Jasmina Komel, vsakič na kratko predstavita učencem zanimivo temo o zobeh in jih spomnita na pomen pravilnega in rednega čiščenja zob.

(Skupno število obiskov: 187 , današnji obisk: 1)
Dostopnost