(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

V torek, 10. 10., so imeli učenci od 1. do 4. razreda tehniški dan. Delavnici je izvajala e-hiša, hiša poskusov Nova Gorica.

Za učence 1. in 2. razreda so pripravili dve zanimivi delavnici, kjer so naredili plezajočega pajka in sestavili vlečno vozilo. Učenci so bili nad lego robotiko navdušeni, saj je bila poučna, zabavna in nepozabna. Spoznali so tudi, da je lepo delati v skupini in da za vsak izziv lahko poiščejo domiselno rešitev.

Učenci 3. in 4. razreda so se poskusili v lego robotiki in cianotipiji.
Pri lego robotiki so učenci v parih oz. manjših skupinah sestavljali avtomobile – robotke, ki so jih s pomočjo Lego WeDO 2.0 kock sprogramirali in jim dali posebne naloge. Pri delu so uporabljali računalnike za programiranje. Avtomobili so se udeležile treh tekem, po vsaki so imele skupine možnost izboljšati oz. spremeniti svoj avto-robotek.
Pri cianotipiji, skoraj pozabljeni tehniki, za katero so značilni modri odtenki, so učenci ročno izdelali vsak svojo fotografijo. Najprej so spoznali varno uporabo kemikalij in se naučili postopka izdelave, nato pa so začeli ustvarjati. Za osnovo so uporabili papir, tehnika pa je izvedljiva tudi na platno, blago ali kakšno drugo podlago.

(Skupno število obiskov: 71 , današnji obisk: 1)
Dostopnost