(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

September je mesec, ki oznanja prehod iz poletja v jesen in hkrati zaznamuje konec brezskrbnih počitnic ter začetek šolskih obveznosti. V tem mesecu se odvijajo različni dogodki in obeležitve. Takšen je tudi bil mesec september na OŠ Deskle – izjemno aktiven in vznemirljiv.

Naše športno popotovanje se je začelo z odhodom ekipe deklic in dečkov na področno tekmovanje iz odbojke na mivki v Šempeter. Obe ekipi sta se uvrstili v polfinalna tekmovanja v Koper, kjer so dečki prišli do finala in morali priznati premoč le Kanalcem, deklice pa so po napeti zadnji tekmi za las zgrešile finalno tekmo z domačinkami.

Nadaljevali smo z obeležitvijo 23. septembra, državnega praznika – dneva slovenskega športa, ki je od leta 2020, na pobudo OKS-ZŠZ, razglašen za »športni praznik«. Spomnimo, da je bila prav na ta dan leta 2000 tudi prvič zaigrana slovenska himna na Olimpijskih igrah v Sydneyu.

Na naši šoli smo ta dan učencem od 1. do 4. razreda že četrto leto zapored omogočili, da so spoznali različne prostočasne aktivnosti, ki se izvajajo v njihovi neposredni bližini in bližnji okolici. Povabili smo košarkarje, odbojkarje, plesalce in mažoretke, ki so svoje športne aktivnosti in dejavnosti pokazali, nato pa so se učenci tudi sami preizkusili v posameznih športih. Tako so se pri košarki pomerili v kratkih dvobojih in zabijanju žoge, pri odbojki so zaigrali čez mrežo in vadili servis, pri plesu so spoznali nekaj hip hop korakov in osnove breakdancea, pri twirlingu pa so se preizkusili v ročnih spretnostih pri rokovanju z mažoretno palico. In na koncu so se učencem predstavili še taborniki in gasilci.

Z izvedenim športnim dnevom smo bili zelo zadovoljni. Učenci so bili navdušeni nad aktivnostmi, preizkusili so se v vsaki panogi, bili so aktivni in uspešni.

Ob tem bi se radi zahvalili vsem povabljenim, ki so se odzvali, še posebej košarkarjem, odbojkarjem in mažoretkam, ki so z nami že od samega začetka in se vsako leto znova potrudijo, da učencem prikažejo svojo dejavnost na čim bolj atraktiven način.

Učenci od 5. do 9. razreda pa so dan slovenskega športa praznovali tako, da so se odpravili na pohod na Drobočnik.

Zjutraj smo se zbrali na železniški postaji v Anhovem in se z vlakom odpeljali do Avč, kjer smo začeli s pohodom. Pot je nudila čudovite razglede. Mirno, v sproščenem tempu in z nekaj postanki smo se sprehodili do železniške postaje v Mostu na Soči. Nekajkrat smo se tudi ustavili in se okrepčali. Ko smo prišli do železniške postaje v Mostu na Soči, smo bili že pošteno utrujeni. Počakali smo na vlak, ki je skoraj eno uro zamujal, in se odpeljal proti Anhovemu.    

(Agan, 8. a, Ivana, 9. b)

Naše septembrsko športno popotovanje smo zaključili z 2-dnevnim planinskim taborom za devetošolce na Krnskih jezerih. Po 7-urnem pohodu smo »končno« dosegli cilj. Ob izjemnih razgledih mimo Komne, čez Bogatinsko sedlo, s pogledom na Triglav smo užili čisto vsak trenutek spokojnosti v naravi.

 

Ne moremo pa še mimo kolesarskega izpita, ki so ga opravljali učenci v 5. razredu. Najprej so opravili teoretični del izpita, nato se srečali s spretnostnim poligonom in vožnjo v prometu, končali pa z izpitno vožnjo pod drobnogledom policista in občinskih redarjev. Vsem, ki so uspešno končali program usposabljanja za vožnjo v prometu, čestitamo in želimo varno vožnjo.

Boštjan C., Tea B.

(Skupno število obiskov: 63 , današnji obisk: 1)
Dostopnost