(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Med poletnimi počitnicami bomo tudi letos spodbujali in navduševali mlade za branje. V okviru projektov Poletavci in NajPoletavci, ki ju koordiniramo v Mestni knjižnici Ljubljana, potekajo pa po številnih knjižnicah po Sloveniji, bi želeli povabiti vaše učence k sodelovanju.

Projekta se začneta v petek, 10. junija, in trajata do 10. septembra.

Poletavci – poletni bralci izberejo med poletnimi počitnicami 30 dni in berejo 30 minut na dan. Prebrano zapisujejo v bralni seznam, odrasli pa s podpisom potrdijo, da so res brali. Svoje podatke vpišejo na hrbtno stran seznama in ga najkasneje do 10. septembra oddajo v knjižnici, na naši spletni strani ali pošljejo po pošti. Konec septembra vse sodelujoče povabimo na zaključno prireditev, kjer prejmejo majico in priznanje ter sodelujejo v nagradnem žrebanju. Poletavci so bralci, stari med 7 in 12 let.

NajPoletavcem se lahko pridružijo vsi, ki štejejo vsaj 13 let in ne več kot 16. Preberejo tri knjige po lastnem izboru in najkasneje do 10. septembra zapišejo svoje mnenje o prebranem na spletni strani. Konec septembra so vabljeni na zaključno prireditev, kjer ravno tako prejmejo priznanje in majico ter sodelujejo v nagradnem žrebanju.

 

(Skupno število obiskov: 15 , današnji obisk: 1)
Dostopnost